Mladí Slováci sa budú môcť prihlásiť na Jubileum mladých od 22. októbra

Mladí Slováci sa budú môcť prihlásiť na Jubileum mladých od 22. októbra 2024. Tento deň si pripomíname sviatok sv. Jána Pavla II., ktorý založil Svetové dni mládeže a prvýkrát sa stretol s mladými v Ríme.

„Teším sa, že aj takýmto spôsobom si môžeme pripomenúť Jána Pavla II. V mene všetkých organizátorov pozývam mladých, aby sa prihlásili a prežili s nami a mladou Cirkvou túto púť,“ povedal Matúš Reiner, tajomník Rady.

Stretnutie mladých v Ríme počas Jubilea bude prebiehať od pondelka 28. júla do nedele 3. augusta 2025. Je určené pre mladých vo veku od 18 do 35 rokov. Program vyvrcholí slávením svätej omše s pápežom Františkom. Počas celého týždňa budú mladí môcť zažiť bohatý kultúrny a duchovný program.

Podujatie sa začne svätou omšou na Námestí sv. Petra. Štvrtkový a piatkový program nesie podtitul „Dialóg s mestom“, počas ktorého budú mladí môcť naprieč celým Rímom navštíviť rôzne kultúrne, duchovné a umelecké podujatia. Piatok bude Dňom pokánia, ktorý poslúži ako príprava na sobotné putovanie a slávenie vigílie.

Nedeľná liturgia so Svätým Otcom bude vyvrcholením podujatia. Na podujatie pozýva už plagát, ktorý zverejnila Rada pre mládež a univerzity KBS. Nesie farby oficiálneho loga, ktoré reprezentujú farebnosť celého sveta. Dominantou sú farebné oblúky predstavujúce sväté brány. Mladí sú počas Jubilea pozvaní prejsť cez tieto brány ako symbol Krista a pripomenúť si, že on je „brána k Otcovi“. Plagát si môžete pozrieť tu.

Správ prebratá z TK KBS.

Scroll to Top